Er zijn verschillende pogingen gedaan om de schade die gemaakt wordt om een totale heup te plaatsen te minimaliseren. De benadering die daar tot nu toe het beste in slaagt is de anterieureant 200 ofwel voorste benadering. Door een natuurlijke ruimte tussen spieren aan de voorzijde te nemen ontstaat er geen spierschade waardoor theoretisch een sneller herstel mogelijk moet zijn. Alhoewel veel orthopedische heup experts er van overtuigd zijn dat deze benadering beter is, is dit nog niet wetenschappelijk bewezen.

Een chirurgische benadering is perfect als iedere Orthopedisch chirurg het probleemloos kan uitvoeren, en juist hier ligt het verschil tussen een voorste benadering en veel van de andere benaderingen. De voorste benadering is een technisch lastige procedure met veel complicaties in onervaren handen, echter uitgevoerd door een heup expert kunnen uitstekende resultaten behaald worden.

Alhoewel formaat van litteken en locatie van het litteken veel minder belangrijk zijn dan goede plaatsing en lange levensduur van de prothese, kan het voor de patiënt wel een belangrijk item bikini 200 215zijn. Het is mogelijk om de anterieure benadering via een bikinilijn incisie te verrichten. Bij gebruik van deze incisie valt het litteken weg in de liesplooi. Dus de voordelen van snel herstel en een moeilijk zichtbaar litteken. Slechts enkele heupexperts gebruiken deze techniek.